Zien & doen

In Oss en omgeving is van alles te beleven op het gebied van cultuur, natuur en ontspanning. Een aantal hoogtepunten en tips

< 20 kilometer

De Gemeentebossen in natuurgebied Herperduin

Een natuurgebied van 400 hectare in de gemeente Oss, met naald- en loofhout, heide, heuvels met zandverstuivingen, vennen, recreatieplassen, uitgezette wandelpaden en ruiterroutes. Een deel van het gebied wordt begraasd door Schotse Hooglanders en Exmoor pony\’s.

Natuurgebied De Maashorst

Een verrassend natuur- en cultuurlandschap met bossen en heidevelden, stuifduinen, vennen, weiden en kronkelbeekjes. In Natuurcentrum De Maashorst in Slabroek kunt u terecht voor informatie over wandelingen, fietstochten, flora en fauna.

Museum Jan Cunen (centrum Oss)

Museum Jan Cunen is een ondernemend, innovatief gemeentelijk museum dat zich richt op het tentoonstellen van 19de-eeuwse en hedendaagse kunst. Daaromheen organiseert het museum een breed en gevarieerd educatief programma. Het museum beheert momenteel ruim 3.500 kunstwerken en historische objecten en is gehuisvest in de voormalige fabrikantenvilla Villa Constance.

Natuurgebied Hemelrijkse Waard

In de Hemelrijkse Waard in Oijen (gemeente Oss) komen natuur, hoogwaterveiligheid en waterkwaliteit samen. De Maas die ooit werd rechtgetrokken, krijgt hier weer de ruimte. Door de dynamiek van de rivier verandert het landschap bijna dagelijks.

In 2017 werd natuurgebied de Hemelrijkse Waard pas geopend, maar nu al vind je er een weelde aan natuur. Dankzij het afgraven van het gebied, is er meer ruimte voor de rivier bij hoogwater. Met de komst van de nevelgeul en de beek, krijgt het waterleven weer een kans zich hier te ontwikkelen, wat weer goed is voor de waterkwaliteit.

Ravenstein

Prachtig stadje aan de Maas, met vestingwerken, rondelen, stadspoorten, kerken, het leerlooierijhuisje met stadstuin, mooie gevels en een stadspark.

Bierbrouwerij Oijen

Proef heerlijke biertjes die gebrouwen zijn in de Oijense brouwerij en neem een kijkje in de brouwerij.

20 – 40 kilometer

De Tuinen van Appeltern

Inspiratie opdoen in de modeltuinen (meer dan 200!), waarvan een aantal ontworpen zijn door bekende tuin- en/of landschapsarchitecten.

Dagje Den Bosch

Begin de dag met een échte Bossche Bol van Jan de Groot en ga vervolgens op ontdekkingstocht in de stad. Aanrader: een rondvaart door de Binnendieze.

Dagje Nijmegen

Een stad om heerlijk rond te slenteren, cultuur te snuiven en een lekker hapje te eten (bijvoorbeeld aan de Waalkade). Een tip als u van winkelen houdt: de boetiekjes in de Lange Hezelstraat. In Nijmegen kunt u ook een bezoek brengen aan het Sanadome (kuuroord) of het Holland Casino.

Kasteel Heeswijk

Prachtig monumentaal kasteel in een bosrijke omgeving. Een gids neemt u mee en laat zien hoe er in het kasteel geleefd werd.

Nationaal Monument Kamp Vught

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Kamp Vught het enige SS-concentratiekamp buiten Duitsland en het door Duitsland geannexeerde gebied. Een gedeelte van het kamp is opengesteld voor bezoekers.

Wandelen en fietsen

Bed & Breakfast In ’t Ussen is het perfecte startpunt voor fietsroutes door de mooie bosrijke omgeving of voor een tochtje langs de Maas. In deze gebieden kunt u ook heerlijk wandelen. Wandel- en fietsroutes zijn onder andere te downloaden via www.vvvoss.nl.  Hier vindt u ook stadswandelingen door het centrum van Oss.

Uitgaan

Cultuurpodium Groene Engel

Theater De Lievekamp

Bioscoop Utopolis

Golfbad Oss

Sauna Devarana (Den Bosch)

Sanadome Spa (Nijmegen)

Eten en drinken

La Colline

Burgerbar Ome Toon

De Nieuwe Wereld

H32

Finch Gastrobar

Restaurant Clemens

Onsz Restaurant

Het Bomenpark (Heesch)

’t Veerhuis (Ravenstein)

Pan&Zo (Herpen)

Persoonlijke tips

Uiteraard geeft Hedwig u graag nog meer persoonlijke tips tijdens uw verblijf in Bed & Breakfast In ’t Ussen.

Adres

Bed & Breakfast In ‘t Ussen

Hedwig Louwers

Ussenstraat 77

5345 HH Oss

06 – 50 64 00 22

hedwiglouwers@hotmail.com

 

Contact